SVENSKA

Hahah sitter o skriver novell svenskan nu , här har ni ett litet smakprov , sämst är den men de äää så de äääää :D


Luckan i golvet

 Den röda Volvon rullade in på grusgången, det var en het sommardag och linnet klibbade fast sig mot huden . Nu var vi äntligen framme . Huset hade en solblekt gammal röd färg med vita knutar, det såg ut att vara flera hundra år gammalt . Julia ville egentligen inte flytta ifrån stan och alla hennes kompisar, men att tjata hjälpte inte . Nu stod hon mitt ute på vischan med sin familj vid det nya huset .
-Det är fantastiskt!, utbrast mamma när hon ivrigt steg ut ur bilen. Det är hemskt, tänkte Julia, men det sa hon förstås inte .
-Upp med hakan nu , sa pappa och log mot henne . Julia drog en djup suck och följde motvilligt med dom andra in i huset . Julia såg sig omkring i hallen , det luktade unket , och det var tomt . visserligen hade inte möblerna kommit upp än.Julia kollade igenom resten av huset . Det var många rum. Hon fick kalla kårar av att gå in i ett av rummen , hon ville bara ut därifrån så fort som möjligt..

***

När dom satt vid middagsbordet så tänkte Julia fortfarande på det där rummet . Och det värsta var att det skulle bli hennes rum.Hur skulle det gå ? det skulle ju vara hennes rum nu , och föralltid .
-Hur är det gumman ? undrade mamma .
-Bra , antar jag .men det var inte sant , hon mådde inte alls bra , hon ville inte vara här .Men det var inget hon kunde påverka , även om hon ville tro det..


KOMMENTARER


Namn:
V.I.P?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: